אולי חשבת להשיג מכשיר שמיעה, אבל אתה מודאג איך זה ייראה או אם זה באמת יעזור. זה עשוי לעזור להקל על החששות שלך למידע נוסף על:
- אפשרויות מכשיר השמיעה העומדות לרשותך
- מה לחפש בקניית מכשיר שמיעה
- איך להתרגל לזה
מכשירי שמיעה אינם יכולים להחזיר את השמיעה הרגילה. הם יכולים לשפר את השמיעה שלך על ידי הגברת צלילים רכים, ועוזרים לך לשמוע צלילים שהתקשית לשמוע.
איך עובדים מכשירי שמיעה
מכשירי שמיעה משתמשים באותם חלקים בסיסיים כדי להעביר צלילים מהסביבה לאוזן ולהפוך אותם לקולניים יותר. מרבית מכשירי השמיעה הם דיגיטליים, וכולם מופעלים באמצעות סוללת מכשיר שמיעה.
מיקרופונים קטנים אוספים צלילים מהסביבה. שבב מחשב עם מגבר ממיר את הצליל הנכנס לקוד דיגיטלי. הוא מנתח ומתאים את הצליל על פי אובדן השמיעה שלך, צרכי ההאזנה ורמת הצלילים סביבך. האותות המוגברים ואז מומרים חזרה לגלי קול ומועברים לאוזניים דרך הרמקולים.
סגנונות מכשיר שמיעה
מכשירי השמיעה משתנים מאוד במחיר, בגודל, בתכונות המיוחדות ובאופן שבו הם מונחים באוזן.
להלן סגנונות נפוצים של מכשירי שמיעה, המתחילים בקטן ביותר, הנראה פחות באוזן. מעצבי מכשירי שמיעה ממשיכים לייצר מכשירי שמיעה קטנים יותר כדי לענות על הביקוש למכשיר שמיעה שלא מורגש במיוחד. אך העזרים הקטנים יותר עשויים שלא יהיה בכוחם להעניק לך את השמיעה המשופרת שאתה יכול לצפות לה.
לגמרי בתעלה (CIC) או מיני CIC
מכשיר שמיעה לגמרי בתעלה מעוצב כך שיתאים לתעלת האוזן. זה משפר אובדן שמיעה קל עד בינוני אצל מבוגרים.
מכשיר שמיעה לגמרי בתעלה:
- האם הוא הסוג הקטן והפחות גלוי
- נוטה פחות להרים רעשי רוח
- משתמש בסוללות קטנות מאוד, בעלות אורך חיים קצר יותר ועלולות להיות קשות לטיפול
- אינו מכיל תכונות נוספות, כגון בקרת עוצמת קול או מיקרופון כיווני
- האם רגיש לשעוות אוזניים שסותמת את הרמקול
בתעלה
מכשיר שמיעה בתוך התעלה (ITC) מעוצב בהתאמה אישית ומתאים בחלקו לתעלת האוזן. סגנון זה יכול לשפר אובדן שמיעה קל עד בינוני אצל מבוגרים.
מכשיר שמיעה בתעלה:
- נראה פחות באוזן מאשר סגנונות גדולים יותר
- כולל מאפיינים שלא יתאימו לעזרים לגמרי בתעלה, אך עשויים להיות קשים להתאמה בגלל גודלם הקטן
- האם רגיש לשעוות אוזניים שסותמת את הרמקול
באוזן
מכשיר שמיעה בתוך האוזן (ITE) מיוצר בהתאמה אישית בשני סגנונות - אחד שממלא את רוב האזור בצורת קערה באוזן החיצונית שלך (מעטפת מלאה) ואחד שממלא רק את החלק התחתון (חצי מעטפת). שניהם מועילים לאנשים עם אובדן שמיעה קל עד חמור.
מכשיר שמיעה באוזן:
- כולל תכונות שאינן מתאימות למכשירי שמיעה בסגנון קטן יותר, כגון בקרת עוצמת קול
- יכול להיות קל יותר לטפל
- משתמש בסוללה גדולה יותר לחיי סוללה ארוכים יותר
- האם רגיש לשעוות אוזניים שסותמת את הרמקול
- עשוי להרים רעשי רוח יותר מאשר מכשירים קטנים יותר
- נראה יותר באוזן מאשר מכשירים קטנים יותר
מאחורי האוזן
מכשיר שמיעה מאחורי האוזן (BTE) מתחבר מעל האוזן ונח מאחורי האוזן. צינור מחבר את מכשיר השמיעה לאפרכסת בהתאמה אישית הנקראת שמיכת אוזניים שמתאימה לתעלת האוזן שלך. סוג זה מתאים לאנשים בכל הגילאים ולאלה עם כמעט כל סוג של אובדן שמיעה.
מכשיר שמיעה מאחורי האוזן:
- באופן מסורתי היה הסוג הגדול ביותר של מכשירי שמיעה, אם כי כמה עיצובים מיני חדשים הם יעילים וכמעט לא נראים לעין
- מסוגל להגביר יותר מאשר סגנונות אחרים
- עשוי להרים רעשי רוח יותר מסגנונות אחרים
מקלט בתעלה או מקלט באוזן
סגנונות המקלט בתיבה (RIC) ומקלט באוזן (RITE) דומים למכשיר שמיעה מאחורי האוזן עם הרמקול או המקלט בתעלה או באוזן. חוט זעיר, ולא צינורות, מחבר את החלקים.
מכשיר שמיעה במקלט בתעלה:
- בעל חלק פחות גלוי מאחורי האוזן
- האם רגיש לשעוות אוזניים שסותמת את הרמקול
התאמה פתוחה
מכשיר שמיעה פתוח הוא וריאציה של מכשיר השמיעה מאחורי האוזן עם צינור דק. סגנון זה שומר על תעלת האוזן פתוחה מאוד, ומאפשר צלילים בתדר נמוך להיכנס לאוזן באופן טבעי ולהגביר צלילים בתדר גבוה דרך מכשיר השמיעה. זה הופך את הסגנון לבחירה טובה עבור אנשים עם אובדן שמיעה קל עד בינוני.
מכשיר שמיעה פתוח:
- פחות נראה לעין
- לא תקע את האוזן כמו שמכשירי השמיעה הקטנים בתעלה עושים, מה שהופך את הקול שלך להישמע טוב יותר עבורך
- עשוי להיות קשה יותר לטיפול ולהתאמה בגלל חלקים קטנים
תכונות נוספות
חלק מהתכונות האופציונליות של מכשיר שמיעה משפרות את יכולת השמיעה שלך במצבים ספציפיים:
- הפחתת רעש. בכל מכשירי השמיעה יש כמות מסוימת של הפחתת רעש. כמות הפחתת הרעש משתנה.
- מיקרופונים כיוונים. אלה מיושרים על מכשיר השמיעה כדי לספק הרמה משופרת של צלילים שמגיעים לפניך עם הפחתה מסוימת של צלילים שמגיעים מאחוריך או לידך. כמה מכשירי שמיעה מסוגלים להתמקד בכיוון אחד. מיקרופונים כיוונים יכולים לשפר את יכולת השמיעה שלך כאשר אתה נמצא בסביבה עם הרבה רעשי רקע.
- סוללות נטענות. בחלק ממכשירי השמיעה יש סוללות נטענות. זה יכול להקל עליך את התחזוקה על ידי ביטול הצורך בהחלפת הסוללה באופן קבוע.
- סלילי טלפון. סלילי הטלוויזיה מקלים על השמיעה כשמדברים בטלפון תואם סליל. סליל הטלוויזיה מסלק את הצלילים מהסביבה שלך ורק מרים את הצלילים מהטלפון. סלילי הטלוויזיה קולטים גם אותות ממערכות לולאה אינדוקציות ציבוריות שניתן למצוא בכנסיות או בתיאטראות, ומאפשרים לך לשמוע את הרמקול, לשחק או לסרט טוב יותר.
- קישוריות אלחוטית. יותר ויותר מכשירי שמיעה יכולים להתממשק באופן אלחוטי עם מכשירים מסוימים התואמים Bluetooth, כמו טלפונים סלולריים, נגני מוסיקה וטלוויזיות. יתכן שתצטרך להשתמש במכשיר מתווך כדי להרים טלפון או אות אחר ולשלוח אותו למכשיר השמיעה.
- שלטים. חלק ממכשירי השמיעה מגיעים עם שלט רחוק, כך שתוכל להתאים תכונות מבלי לגעת במכשיר השמיעה.
- קלט שמע ישיר. תכונה זו מאפשרת לחבר לשמע מטלוויזיה, ממחשב או ממכשיר מוסיקה עם כבל.
- תכנות משתנה. מכשירי שמיעה מסוימים יכולים לאחסן מספר הגדרות מתוכנות מראש לצרכים וסביבות האזנה שונות.
- בקרת רעשים סביבתיים. מכשירי שמיעה מסוימים מציעים ביטול רעשים, מה שמסייע בחסימת רעשי רקע. חלקם מציעים גם הפחתת רעשי רוח.
- סִנכְּרוּן. לאדם עם שני מכשירי שמיעה, ניתן לתכנת את המכשירים כך שיתפקדו יחד כך שהתאמות שבוצעו במכשיר שמיעה באוזן אחת (בקרת עוצמת הקול או שינויים בתכנית) יבוצעו גם במכשיר השני, מה שמאפשר שליטה פשוטה יותר.
לפני שאתה קונה
כשאתה מחפש מכשיר שמיעה, בדוק את האפשרויות שלך כדי להבין איזה סוג מכשיר שמיעה יעבוד הכי טוב עבורך. גַם:
- תעשו בדיקה. פנה לרופא שלך כדי לשלול גורמים ניתנים לתיקון לירידה בשמיעה, כגון שעוות אוזניים או זיהום. ובדקו את שמיעתכם על ידי מומחה שמיעה (אודיולוג).
- חפש הפניה לאודיולוג מכובד. אם אינך מכיר אודיולוג טוב, בקש מהפנייה לרופא שלך. אודיולוג יעריך את השמיעה שלך ויעזור לך לבחור את מכשיר השמיעה המתאים ביותר ולהתאים את המכשיר בהתאם לצרכים שלך. אתה יכול להשיג את התוצאות הטובות ביותר עם שני מכשירי שמיעה.
- שאל על תקופת ניסיון. בדרך כלל ניתן להשיג מכשיר שמיעה עם תקופת ניסיון. יתכן שייקח לך זמן להתרגל למכשיר ולהחליט אם זה מתאים לך. תן למתקן לרשום את עלות המשפט, האם סכום זה מזוכה בעלות הסופית של מכשיר השמיעה, וכמה ניתן להחזר אם תחזיר את מכשיר השמיעה במהלך תקופת הניסיון.
- חשוב על צרכים עתידיים. שאל אם מכשיר השמיעה שבחרת מסוגל להגביר כוח כך שהוא עדיין יהיה שימושי אם אובדן השמיעה שלך יחמיר.
- בדוק אם קיימת אחריות. וודא כי מכשיר השמיעה כולל אחריות המכסה חלקים ועבודה לתקופה מוגדרת. חלק מהמשרדים עשויים לכלול ביקורי משרד או שירותים מקצועיים באחריות.
- היזהרו מטענות מטעות. מכשירי שמיעה אינם יכולים להחזיר את השמיעה הרגילה או לבטל את כל רעשי הרקע. היזהר מפרסומות או מפיצים שטוענים אחרת.
תכנן את ההוצאה. עלות מכשירי השמיעה משתנה מאוד - מכ -1,500 דולר לכמה אלפי דולרים. תשלומים מקצועיים, שלט רחוק, אביזרי מכשירי שמיעה ואפשרויות אחרות למכשירי שמיעה עשויים לעלות בתשלום נוסף. שוחח עם האודיולוג שלך על הצרכים והציפיות שלך.
חלק מפוליסות הביטוח הפרטיות מכסות את עלות מכשירי השמיעה או את חלקם - בדקו את הפוליסה שלכם כדי להיות בטוחים. Medicare אינו מכסה את עלות מכשירי השמיעה. במדינות רבות, מבטחים פרטיים נדרשים לשלם עבור מכשירי שמיעה לילדים. סיוע רפואי מכסה מכשירי שמיעה ברוב המדינות. אם אתה ותיק, ייתכן שתוכל להשיג את מכשיר השמיעה שלך ללא עלות באמצעות מינהל הוותיקים (VA).
להתרגל למכשיר השמיעה שלך
חלקי מכשירי שמיעה
סגנונות מכשיר שמיעה
להתרגל למכשיר שמיעה לוקח זמן. סביר להניח שתבחין בכישורי ההאזנה שלך משתפרים בהדרגה ככל שאתה מתרגל להגברה. אפילו הקול שלך נשמע אחרת כשאתה לובש מכשיר שמיעה.
בעת השימוש הראשון במכשיר שמיעה, זכור את הנקודות הבאות:
- מכשירי שמיעה לא יחזירו את השמיעה למצב נורמלי. מכשירי שמיעה אינם יכולים להחזיר את השמיעה הרגילה. הם יכולים לשפר את השמיעה על ידי הגברת צלילים רכים.
- הקדיש זמן להתרגל למכשיר השמיעה. לוקח זמן להתרגל למכשיר השמיעה החדש שלך. אך ככל שתשתמש בו יותר, כך תוכל להסתגל מהר יותר לצלילים מוגברים.
- תרגלו שימוש במכשיר השמיעה בסביבות שונות. השמיעה המוגברת שלך תישמע שונה במקומות שונים.
- חפש תמיכה ונסה להישאר חיובי. נכונות לתרגול ותמיכה של בני משפחה וחברים עוזרים לקבוע את הצלחתך במכשיר השמיעה החדש שלך. תוכל גם לשקול להצטרף לקבוצת תמיכה לאנשים עם ליקוי שמיעה או חדשים למכשירי שמיעה.
- חזור למעקב. ספקים עשויים לכלול את עלות ביקור המשך אחד או יותר בתשלום שלהם. מומלץ לנצל זאת לכל התאמה ולהבטיח שמכשיר השמיעה החדש שלך יעבוד עבורך בצורה הטובה ביותר.
הצלחתך במכשירי שמיעה תיעזר בלבישתם באופן קבוע ובטיפול טוב בהם. בנוסף, אודיולוג יכול לספר לך על מכשירי שמיעה ומכשירים חדשים שזמינים ועוזרים לך לבצע שינויים כדי לענות על הצרכים שלך. המטרה היא שעם הזמן תמצא מכשיר שמיעה שנוח לך איתו ומשפר את יכולתך לשמוע ולתקשר.