מכון שמיעה

מתמודדים עם ירידה באיכות השמיעה? נדרשים לבדיקות שמיעה ו/או התאמה של מכשירי שמיעה? זה הזמן לדעת הכול על ההבדל בין מכוני שמיעה לבין מכונים אודיולוגיים ועל השירותים השונים המוצעים לכם בכל מכון אודיולוגי מוביל בתחומו.

מכון שמיעה הינו מכון רפואי העוסק ומתמחה בביצוע בדיקות שמיעה בקרב פעוטות, ילדים, בני נוער ומבוגרים, כאשר מכון אודיולוגי הינו מכון שמיעה שבנוסף לקיומן של בדיקות השמיעה מתמחה גם בהתאמת מכשירי שמיעה ואביזרי שמיעה נלווים לקהל לקוחותיו הנדרשים לכך. יחד עם זאת זאת חשוב לציין שכל מכוני השמיעה של קולרם או בכל עיר מגורים אחרת בישראל, יכול לשמש כמכון אודיולוגי במידה ומועסקים בו קלינאי תקשורת בעלי התמחות גם בביצוע בדיקות שמיעה וגם בליווי הליכי התאמה של מכשירי שמיעה ואביזרי שמיעה ייעודיים.

כמו כן, במכוני קול רם , עוסקים ומתמחים בהתאמת מכשירי שמיעה ואביזרי שמיעה.  תוכלו למצוא  מחלקת מכירות ענפה המתמחה בשיווק ומכירה של מכשירי ואביזרי שמיעה, מעבדה מקצועית לתיקון מכשירי ואביזרי שמיעה ושירותי מעקב רפואי אחר לקות השמיעה ו/או הירידה באיכות השמיעה ממנה אתם סובלים.

בכל מכוני קול-רם מועסקים קלינאי תקשורת המתמחים  בביצוע בדיקות שמיעה, כאשר הבחירה בין מכוני השמיעה ו/או המכונים האודיולוגים העוסקים בביצוע בדיקות שמיעה, חייבת להתבצע בהתאם לוותק המקצועי והניסיון המעשי של קלינאי התקשורת בכל הנוגע לביצוע בדיקות שמיעה. פרמטרים נוספים לבחירת מכוני שמיעה/מכונים אודיולוגיים כוללים בין היתר את הימצאותו של מכון השמיעה, ההסדרים הביטוחים של המכון  אל מול קופת החולים לה אתם משתייכים, היקף השירותים הרפואיים המוצעים לכם במכון בנוסף לבדיקות השמיעה) וזאת לצד היקף השירותים המוצעים לכם בכל הנוגע להתאמת מכשירי שמיעה ואביזרי שמיעה.

חשוב לציין שהליך התאמת מכשירי השמיעה, חייב להיות מותאם לממצאי בדיקות השמיעה וגילכם, כאשר בכל מכון אודיולוגי המתמחה בהליכי התאמה ומכירה של מכשירי שמיעה, תוכלו למצוא היצע הולך וגדל של מכשירי שמיעה מתקדמים מסוגם לצד אביזרי שמיעה משוכללים היכולים לסייע לכם רבות בכל הנוגע לשיפור איכות השמיעה.

לסיכום, מכון שמיעה הינו מכון רפואי העוסק ומתמחה אך ורק במתן שירותי בדיקות שמיעה ואילו מכון אודיולוגי הינו מכון העוסק ומתמחה גם בביצוע בדיקות שמיעה לכלל האוכלוסייה וזאת לצד שירותי התאמה ומכירה של מכשירי שמיעה ואביזרי שמיעה. ברוב המקרים, ההפניה למכוני השמיעה ו/או למכונים האודיולוגים ניתנת על ידי רופא אף –אוזן-גרון מטעם קופות החולים השונות.